Ce trebuie sa-i spui fiicei tale despre cupa menstruala

Daca esti mama, sa discuti despre menstruatie cu fiica ta nu ar trebui sa fie deloc o dificultate, ci un subiect normal, care sa nu-ti puna niciun fel de probleme. De ce? Pentru ca este firesc ca o femeie sa aiba menstruatie. Este un proces normal al organismului sanatos de a elimina surplusul de sange care se acumuleaza in interior. Iar pentru a fi sigura ca abordezi corect acest subiect, iata un detaliu care nu trebuie trecut cu vederea: folosirea unei cupe menstruale.

despre cupe menstruale

Despre cupa menstruala

Acest obiect de dimensiuni mici este ideal pentru orice femeie care s-a saturat sa foloseasca tampoane si absorbante. Dincolo de asta, folosirea cupei este un proces igienic si in acelasi timp ecologic. Asa ca iata cateva informatii pe care, in calitate de mama, sa le oferi si fiicei tale.

Igiena este importanta intotdeauna

Indiferent ca fiica ta alege folosirea unei cupe menstruale sau a unor tampoane sau absorbante obisnuite, este important ca aceasta sa respecte cu strictete normele de igiena. Acest lucru inseamna ca ea va trebui sa se spele pe maini cu sapun dezinfectant dupa folosirea acestor metode de igiena. Este un obicei care se poate deprinde usor si care nu necesita un efort foarte mare. Tocmai de aceea, schimbarea cupei menstruale trebuie sa se realizeze mereu intr-o toaleta.

Si daca tot a venit vorba de normele de igiena este foarte important ca si cupa menstruala sa fie spalata corespunzator. Nu este deloc dificil fiind necesare doar apa si spirt. Spirtul are rol dezinfectant si duce la eliminarea tuturor bacteriilor ce se depun in mod normal pe cupa.

De asemenea, contrar asteptarilor, cupa menstruala este destul de igienica. Ea se poate scoate usor, mai ales daca acest lucru se realizeaza in baie, deasupra toaletei.

Cupa menstruala nu vine cu interdictii de folosire

Ea este perfecta pentru mai multe tipuri de femei, indiferent de ciclul menstrual si de fluxul pe care acestea il au. Desigur, in cazul persoanelor cu un flux mai mare, aceasta se va umple mai repede si va necesita golire. Insa, daca vorbim de un flux mai mic, cupa nu se va umple, insa va fi golita din motive de igiena si refolosita fara niciun fel de probleme.

De asemenea, desi exista anumite mituri privind aceste tipuri de cupe menstruale, putem spune ca nu exista interdictii de niciun fel. Ele sunt recomandate atat femeilor virgine, cat si celor care nu mai sunt. Este exact acelasi lucru ca in cazul tampoanelor, doar ca tampoanele si absorbantele trebuie sa fie aruncate dupa folosire.

Tocmai de aceea, cupa menstruala este mult mai economica decat un pachet de absorbante sau de tampoane. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca exista femei care spun ca ele au folosit o asemenea cupa timp de 4-5 ani… Asa ca nu trebuie sa va faceti griji. Despre cupa menstruala, cum se foloseste si cum se alege corect gasiti informatii si aici.

In ceea ce priveste pretul, acesta difera intre 30 si 70 de lei. De regula, variantele mai bune, realizate dintr-un material mai calitativ sunt ceva mai scumpe. Insa, puteti alege si varianta un pic mai ieftina, dar cu conditia sa o goliti si sa o curatati mai des.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *