Cupa menstruala pareri si diferente fata de tampoane/ absorbante

Pentru ca in ultima vreme, cupa menstruala a devenit o alegere atat de populara pentru foarte multe femei, este timpul sa discutam putin despre diferente si despre cupa menstruala pareri. De ce este cupa menstruala o alegere mai inteleapta decat absorbantele si tampoanele obisnuite? Care sunt capitolele la care ea castiga teren? Si care este alegerea cea mai inteleapta pentru tine? Afla toate raspunsurile din acest material precum si parerile altor femei care au folosit cupa menstruala.

cupa menstruala pareri

Cupa menstruala pareri legate de protectie

Protectie. Atat in cazul cupei, cat si in cazul absorbantelor sau tampoanelor, daca si numai daca, se aleg produse de calitate, protectia este garantata in timpul menstruatiei. Femeile care au folosit cupa menstruale sunt de parere ca te poti misca in voie in timp ce le porti. Ele afirma ca poti dormi sau desfasura activitati fizice usoare.

Cupa menstruala pareri legate de protectie versus confort. Uneori, pur si simplu uiti ca se afla in interiorul tau.

Cupa menstruala pareri legate de pret

Iata un capitol la care cupa menstruala castiga cu siguranta. Persoanele care folosesc de mai mult timp sunt de parere ca o cupa menstruala este mult mai ieftina decat tampoanele si absorbantele pe care le folosesti intr-un an. Sau… si mai simplu. Sa facem impreuna un calcul rapid. Intr-o luna obisnuita, pentru un flux menstrual obisnuit, ai nevoie de cel putin 9 absorbante/ tampoane. Noi ne gandim ca sunt folosite cel putin 3/ zi, intr-o perioada de 3 zile. Astfel, pretul acestora este de cel putin 5 lei. Nu vorbim de produse premium, ci de cele mai ieftine, dar decente din punct de vedere al calitatii. Astfel, 5 lei x 12 luni =  72 de lei, corect?

Cupa menstruala pareri despre pret vs perioada de utilizare. Ei bine, o cupa menstruala, care poate fi refolosita, costa in jur de 50 de lei. Din nou, nu vorbim de un produs premium, ci de unul bun, care isi face treaba. Dincolo de asta, conform celor care au incercat-o deja, ea poate fi refolosita pana la 3-5 ani.

CUPE MENSTRUALE – Magazin

 

Cupa menstruala pareri legate de ecologizare

Iata un alt capitol la care aceasta cupa sta excelent. Fiind un produs refolosibil, ea nu doar ca permite o investitie mai mica, dar este si eco-friendly. O poti refolosi luna de luna si astfel pui punct unui ciclu de mii de tampoane sau absorbante aruncate la gunoi. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca acestea din urma se deterioreaza foarte greu, din cauza ca sunt realizate din silicon, plastic, bucati de vata sau material.

Cupa menstruala pareri despre influenta acestora asupra mediului inconjurator. Cum nu exista cicluri de reciclare a absorbantelor si tampoanelor, noi zicem sa ramai la cupa menstruala.

Cupa menstruala vs tampoane / absorbante – solutie pentru virgine

Toate produsele folosite pentru protectie sunt ideale pentru fetele virgine, fara a afecta in vreun fel acest caracter.  Totodata, daca se intampla sa ai alergie la vreunul dintre ele, atunci nu le vei tolera pur si simplu, indiferent de activitatea sexuala.

Cupa menstruala pareri legate de schimbare sau golire

Atat cupa menstruala, cat si tampoanele sau absorbantele necesita schimbare/ golire cam de trei ori pe zi, pentru a nu genera un miros neplacut sau pentru a nu produse o senzatie de disconfort. Iar cand se realizeaza acest lucru, normele de igiena trebuie respectate cu strictete. Astfel, spala-te bine pe maine, inainte si dupa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *