Economiseste bani cu ajutorul cupei menstruale!

economiseste cu cupe menstrualeIn acest articol, vom face o trecere in revista a informatiilor importante pentru o buna pastrare a cupei menstruale astfel incat sa poti economisi bani. Avand in vedere faptul ca folosirea ei este un lucru firesc, ea ajungand sa castige tot mai mult teren in fata absorbantelor si a tampoanelor, este firesc sa stim cum sa o ingrijim. Pe langa asta vom vorbi si despre miturile celebre care nu au nici cea mai mica legatura cu realitatea.

Cupa menstruala – sfaturi pentru o buna pastrare

Alege sa o cureti dupa orice folosire. Nu este deloc dificil, ci trebuie doar sa ai putina rabdare, sa o asezi sub jetul de apa si sa adaugi putin spirt.

Nu tine cupa menstruala mai mult decat este necesar. Acest lucru inseamna ca ea trebuie golita ori de cate ori se umple, iar acest lucru nu il poate sti altcineva in afara de tine. Totul depinde si de fluxul de sange din ziua respectiva. Sunt persoane care au un flux mai mare si care ajung lejer la 3-4 goliri pe zi si altele, care dimpotriva, uita sa-si goleasca respectiva cupa. In plus, purtarea sa este atat de lejera, incat nu provoaca deloc deranj sau jenare in ceea ce priveste procesul de purtare.

Nu uita sa-ti cureti mainile ori de cate ori este nevoie. De exemplu, daca vrei ca totul sa decurga conform planului, cea mai buna solutie este sa te speli pe maini atat inainte, cat si dupa ce ai aplicat respectiva cupa. Nu ai nevoie decat de apa si sapun cu rol dezinfectant.

Mituri despre cupa menstruala pe care ne propunem sa le demontam acum

  1. Cupa menstruala afecteaza virginitatea. Cupa menstruala are fix acelasi efect precum tampoanele, asa ca nu exista riscul de a provoca iritatii sau de a rupe himenul atunci cande introdusa in vagin. Ea este confectionata dintr-un material moale (silicon), dar care ii permite in acelasi timp sa fie refolosita, fara niciun fel de probleme. Dincolo de asta, rolul sau este de a colecta picaturile de sange, asemenea tampoanelor. Doar ca diferenta consta in faptul ca tampoanele nu sunt deloc refolosibile.
  2. Cupa menstruala influenteaza fluxul sangelui. Sunt persoane care au impresia gresita ca aceasta ar afecta in vreun fel fluxul de sange. Ei bine, acest lucru nu este posibil. Ea nu determina blocaje si niciun fel de probleme. Avantajul sau principal este dat de faptul ca este refolosibila si ajuta la economisirea de bani. Nu trebuie sa mai investesti sume semnificative in absorbante sau tampone pentru ca ea are o durata de viata de pana la 5 ani.
  3. Cupa menstruala iti afecteaza viata sexuala. Nu are absolut nicio legatura cu hormonii sau cu influentarea acestora.
  4. Cupa menstruala se deterioreaza dupa folosire. Desi multe persoane sunt de parere ca aceasta nu este o investitie buna, va spunem ca nu este adevarat. Cupa menstruala este special conceputa pentru a fi rezistenta. In caz contrar, este posibil sa fi ales un produs care nu implica deloc calitate sau care este contrafacut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *