Greseli pe care femeile le fac atunci cand investesc intr-o cupa menstruala

Pentru ca in ultima vreme tot mai multe femei se arata interesate de folosirea de cupe menstruale, un remediu bun pentru a inlocui tampoanele si absorbantele, trebuie sa luam in considerare si cateva greseli pe care femeile ajung sa le faca fara a-si da seama, atunci cand vine vorba de folosirea acestei mici „palnii”, special concepute pentru a colecta sangele care rezulta in urma menstruatiei. Si iata cum stau lucrurile de fapt si de ce este important sa evitati aceste greseli.

plierea unei cupe menstruale

Greseala 1: Nerespectarea normelor de igiena

Normele de igiena sunt deosebit de importante. Acest lucru inseamna ca inainte de a folosi cupa menstruala, dar si dupa, femeile trebuie sa se spele bine pe maine. In felul acesta, se va evita patrunderea microbilor in zona intima. Stiti, cu toate, ca aceasta zona este destul de sensibila, ea fiind usor supusa racelilor, dar si infectiilor de tot felul. Medicii recomanda folosirea periodica a unui sapun dezinfectant pentru zona intima, astfel incat sa fie eliminate bacteriile.

Gresela 2: necuratarea corespunzatoare a cupei menstruale

Tot in categoria „norme de igiena” putem include si ideea de a curata bine cupa menstruala. Acest lucru nu este dificil de realizat, fiind necesara apelarea la spirt si apa. Datorita materialului de buna calitate al cupei, aceasta nu se deterioreaza in timp, chiar daca este bine spalata dupa orice folosire. Pentru a pastra curat si locul de folosire al cupei, este recomandat ca scoaterea ei sa se realizeze deasupra vasului de toaleta, astfel incat sa fie evitata situatia neplacuta de a exista scurgeri. In cazul in care mai sunt stropi de sange care se scurg, acestia pot fi usor curatati cu ajutorul unor servetele umede.

Greseala 3. Aplicarea greoaie a cupei menstruale

Asa cum puteti intui deja, cupa menstruala nu vine singura, ci insotita de instructiuni de folosire. Nu este deloc dificil de realizat acest lucru, daca se adopta pozitia corespunzatoare. De exemplu, cel mai bine, este sa departati picioarele, indoind genunchii si aplecandu-va putin. Daca ati folosit pana acum tampoane, este cam acelasi procedeu pe care trebuie sa-l urmati. In cazul in care intampinati dificultati, expertii recomanda folosirea unui lubrefiant sau simpla umezire a zonei cu apa.

Greseala 4. Folosirea unei cupe menstruale impreuna cu altcineva / instrainarea sa.

Un asemenea comportament este total gresit. Cupa menstruala trebuie sa respecte aceleasi reguli precum periuta de dinti. Ea se curata periodic, se pastreaza in conditii bune si nu se imprumuta nimanui. Motivul este simplu: evitarea transmiterii infectiilor sau a bolilor intime. Si apropo de depozitare, este important ca aceasta sa fie tinuta intr-o zona ferita de praf si de lumina solara.

Greseala 5. Schimbarea cupei menstruale dupa fiecare folosire

Rolul unei asemenea cupe este de a inlocui absorbantele si tampoanele. Drept urmare, ea nu trebuie schimbata, ci doar bine intretinuta. Pe langa faptul ca reprezinta un produs ecologic ce poate fi folosit pana la 5 ani, cupa menstruala aduce unei femei importante economisiri. Ea nu necesita inlocuire, cu atat mai mult cu cat este achizitionat un produs de calitate. De regula, pretul unui astfel de model este intre 100 si 120 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *